Футболната федерация на Австралия обяви, че страната няма да кандидатства за домакинство на Световното първенство през 2034 г. "Проучихме възможността да подадем кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол и след като взехме предвид всички фактори, стигнахме до заключението да не го правим за състезанието през 2034 г.", се казва в изявление на организацията.

В момента единственият кандидат за домакинството на Мондиала през 2034 г. е Саудитска Арабия, като крайният срок за подаване на кандидатури е днес. 

Saudi Arabia set to host the 2034 World Cup after Australia decided not to bid. The deadline for declarations of interest is today and Saudi are now unopposed.🇸🇦 pic.twitter.com/CAc3VESHUt

— Ben Jacobs (@JacobsBen) October 31, 2023

ФИФА покани Азиатската футболна конфедерация (AFC) и Футболната конфедерация на Океания (OFC) да кандидатстват за правото на домакинство на Световното първенство през 2034 г.

В началото на октомври ФИФА обяви, че Световното първенство през 2030 г. ще се проведе в шест държави на три континента. Основни организатори на турнира са Испания, Португалия и Мароко, но първите мачове от турнира ще се проведат в Южна Америка, където домакини ще бъдат - Уругвай, Аржентина и Парагвай.

Последвайте канала ни в