Виляреал прекъсна серията си от неубедителни резултати в Ла Лига с победа при гостуването на Гранада. "Жълтата подводница" спечели с 3:2 на терена на един от аутсайдерите в първенството, а всички пет гола в двубоя паднаха в рамките на 16 минути преди почивката. 

Жерард Морено беше точен на два пъти за Виляреал и не спира да бележи, след като се възстанови от контузия. Тимът на Пачета водеше с 3:0 в 28-ата минута, но позволи на домакините да върнат интригата, а през второто полувреме Гранада доминираше и заслужаваше да стигне поне до равенство.

В 18-ата минута Александър Сьорлот използва мощната си физика, за да пробие отляво, а перфектното му подаване беше засечено от Морено и Виляреал поведе. Не след дълго гостите получиха дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Андре Ферейра срещу Сьорлот. Жерард Морено технично реализира от бялата точка и удвои аванса на тима си.

В 28-ата минута самият Сьорлот направи преднината на Виляреал класическа. Норвежецът напредна през центъра и с безмилостен шут с левия крак не остави шансове на Ферейра. В ответната атака Рикард Санчес върна едно попадение с хубав диагонален изстрел, а в 34-ата минута Мюрто Узуни се освободи в наказателното поле и с премерен удар намали на 2:3.

През второто полувреме Гранада беше много по-добрият отбор. Антонио Пуертас, Браян Сарагоса и Фамара Диедиу пропуснаха отлични възможности, а вратарят Филип Йоргенсен се превърна в герой за Виляреал със спасяванията си. В добавеното време Хосе Луис Моралес не успя да вкара четвърти гол за "жълтата подводница".

В класирането Виляреал заема 12-о място с 12 точки, а Гранада е на предпоследната 19-а позиция с едва 6 точки.

Последвайте канала ни в