Университатя (Клуж) разгроми с 3:0 като гост Ботошани и излезе на 8-о място в класирането на румънската Суперлига. Пламен Илиев отново започна като титуляр. Българският страж нямаше много работа, а отборът му вече е в серия от 5 мача без загуба в първенството.

Ветеранът Дан Нистор откри резултата в полза на Университатя в 9-ата минута, а в 21-ата асистира по перфектен начин на Валентин Георге, който отблизо удвои. 36-годишният халф беше в основата и на третото попадение. В 57-ата минута той центрира от корнер, а Андрей Мирон засече топката с глава и реши всичко в двубоя.

В друг мач от кръга ЧФР обърна с 3:1 шампиона Фарул (Констанца). В герой за домакините се превърна бившият халф на ЦСКА - София Карло Мухар. Хърватинът вкара два гола и вече има 4 от началото на сезона. За Фарул се разписа Константин Будеску, а Лука Юричич реши всичко в полза на ЧФР в средата на второто полувреме.

С победата ЧФР Клуж се доближи само на точка зад водача ФКСБ. Фарул се намира на 7-о място. Отборът на Георге Хаджи не спечели нито един от последните си 3 мача и сериозно изостава от лидерите.

Последвайте канала ни в