Новият носител на “Златната топка” Лионел Меси призова всички футболисти и хора по принцип да не спорят да се борят, за да могат един ден да постигнат целите си. Той получи приза на церемония в Париж, поставяйки нов рекорд за такива отличия - осем.

В основата на триумфа му беше спечелването на световната титла с Аржентина в Катар преди година.

“Благодаря на всички, които са гласували. Благодаря и на моите съотборници в националния отбор за това, което направихме с Аржентина. С Лаутаро, с Хулиан Алварес… те са малка част от всички, които помогнаха за този успех. Благодаря и на треньорския щаб. Искам да спомена и Лионел Скалони (селецкионерът на Аржентина - б.р.) за това, което той направи за нас”, заяви Меси.

From Argentina with love! #ballondor pic.twitter.com/3wddBl0dEr

— Ballon d'Or #ballondor (@ballondor) October 30, 2023

“Искам да говоря и за Килиан Мбапе, и Ерлинг Холанд. Това са невероятни играчи. Особено на индивидуално ниво те направиха невероятни неща и постигнаха всичко. Убеден съм, че през идните години един от тях ще спечели “Златната топка”. Нямам никакви съмнения, че дълги години те ще властват на терените. Ще бъде един вълнуващ дуел. Даже този трофей можеше да е в твоите ръце, Холанд”, обърна се Лео към норвежеца.

Искам и специално да отлича хората, които са били с мен и ми помогнаха да сбъдна моята мечта да стане световен шампион с Аржентина. Получих много любов от тези хора. Окуражаваха ме и хора от различни националности. Благодаря и на семейството ми, които ме съпровождат и са ми помагали през цялата кариера.

Всички “Златни топки” са специални за мен. Винаги съм казвал, че колективните награди са по-важни от индивидуалните. Примерно Манчестър Сити имаше страхотен сезон и в момента това е най-добрият отбор в света. Те също заслужиха своите награди.

Много пъти съм си мислел, че не съм си вярвал, че мога да постигна всичко това. Благодаря и на съдбата, че съм имал тази възможност. Това е много трудно.

Барселона е бил най-силният тим в онази ера, но не ни е било лесно. Имали сме тежки загуби и лоши моменти. Ще го повторя: винаги се борете, за да постигнете желаните от вас резултати и в края ще успеете. При мен това бяха Копа Америка, световното първенство. Никога не позволявайте нивото ви да пада.

Ще празнувам със съотборници от националния тим. Странно ми е, че сега нямам мачове и ще мога да отида на ваканция. Ще се наслаждавам на този миг със семейството си.

Избрах да напусна Европа и да отида в Интер Маями, където съм много щастли”, заяви Меси.

Последвайте канала ни в