Лацио постигна трета поредна победа в Серия "А". Отборът на Маурицио Сари се наложи драматично с 1:0 над Фиорентина и се изкачи в горната половина на класирането. Успеха на "римските орли" донесе Чиро Имобиле от дузпа в петата минута на добавеното време. Двубоят на "Олимпико" беше равностоен, но Лацио създаде по-чистите положения и заслужено спечели.

Фиорентина можеше да влезе в топ 4 с победа във Вечния град, но регистрира ново поражение, след като преди седмица се провали на "Артемио Франки" срещу Емполи. Джакомо Бонавентура и Николас Гонсалес се завърнаха сред титулярите на "виолетовите", а в състава на Лацио Валентин Кастейянос започна на върха на атаката вместо Имобиле.

Луис Алберто пропусна да даде преднина на домакините в началото, а в 12-ата минута гол на Фиорентина беше отменен. Лукас Белтран майсторски финтира Иван Проведел и от малък ъгъл насочи топката в мрежата, но се оказа, че преди това си е помогнал с ръка. Малко по-късно аржентинецът уцели гредата с глава след центриране от корнер. В края на полувремето стражът на Лацио отрази силен удар на Нико Гонсалес.

В 54-ата минута Кастейянос шутира в аут от удобна позиция, а в 58-ата Фелипе Андерсон тества рефлекса на Пиетро Терачано. Фиорентина отговори с пропуск на Гонсалес преди Луис Алберто отново да се озове на стрелкова позиция, но Терачано и този път внимаваше. В 70-ата минута Фелипе Андерсон получи пас от Камада и шутира, но топката беше отклонена от негов съотборник.

Последвайте канала ни в