От Милан са платили сериозна компенсация в размер на 20 млн. евро заради звездата на отбора Рафаел Леао, твърди “Ла Република”.

Както е известно, в началото на годината стана ясно, че Леао и бившият му отбор Лил трябваше да платят въпросните 20 млн. евро като обезщетение към Спортинг (Лисабон) заради неправомерно разтрогване на договора на португалеца през 2018 година. По същото време обаче “росонерите” преговаряха с крилото за новия му контракт с клуба, като в крайна сметка двете страни успяха да се споразумеят за договор до 2028 година.

Pioli, Champions decisiva per la conferma. Il Milan ha pagato la multa di 20 milioni a Leao https://t.co/OrKdCXk2mF

— Repubblica Sport (@SportRepubblica) October 30, 2023

Милан привлече Леао именно от Лил през лятото на 2019 година, като тогава бяха платени 29,5 млн. евро по трансфера. Справка на “Ла Република” обаче показва, че сега финансовите детайли по сделката са обновени, като новата трансферна сума възлиза на 49,5 млн. евро. Това потвърждава, че миланският гранд се е съгласил да поеме компенсацията, дължима от “песовете” и Леао.

Все пак в Милан също са се облагодетелствали с този свой ход, тъй като по този начин са отстранили клаузата, според която е трябвало да платят 15% на Лил при следващ трансфер на португалския национал. Това означава, че при бъдеща продажба на високоценения 24-годишен играч цялата трансферна сума ще отиде в касата на “Дявола”.

Последвайте канала ни в