Отборът на ЦСКА направи истински удар в началото на новия сезон в НБЛ, след като си осигури услугите на една от най-разпознаваемите личности в българския баскетбол - Божидар Аврамов. Плеймейкърът вече е картотекиран в системата на НБЛ и ще има правото да направи дебюта си за “армейците” още тази вечер в голямото дерби с Левски от 19:00 часа в “Триадица”.

Както Sportal.bg вече съобщи през уикенда, Аврамов взе участие в последните тренировки на “червените” и явно е убедил ръководството на тима. Самият Росен Барчовски говори пред нашата медия относно евентуално привличане на бившия национал.

„Божидар се премести да живее тук в София преди една седмица със семейството си и в разговор между него и мен, взехме решение да тренира с нас известно време – една или две седмици. След това ще преценим той в какво състояние е, как пасва на отбора и ще го мислим. На този етап си помагаме взаимно - ние не сме много – той на нас, а пък и ние на него, за да се поддържа във форма. Божидар е много опитен играч, така че трудно може да не пасва. Аз съм доволен. Много добре тренира, качи класата, мотивацията, мисля че е добър вариант.“, заяви пред Sportal.bg старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски.

През последните два сезона Аврамов защитаваше емблемата на Спартак Плевен, като през сезон 2021/22 той постигаше средно по 11.7 точки и 5.7 асистенции, а през миналата кампания постигаше по 7.0 точки и 2.7 завършващи подавания, след като се завърна от тежка контузия.

Последвайте канала ни в