Новият селекционер на женския национален отбор на България Таня Гатева определи разширения състав за предстоящите през ноември първи мачове от квалификациите за Евробаскет 2025.

Ето и кои 15 баскетболистки попаднаха в него:

Борислава Христова – Шепши (Румъния)

Ива Костова – Амбишънс Жирондин (Франция)

Гергана Иванова – Измит (Турция)

Карина Константинова – Валур (Исландия)

Катрин Стоичкова – Емполи (Италия)

Илияна Георгиева – Мателика (Италия)

Златка Маданкова – Абано Терме (Италия)

Габриела Николова – Ешкола Франсишко Франко (Португалия)

Александра Петрова – Кортрейк Спърс (Белгия)

Валерия Алексиева – Шяуляй (Литва)

Виктория Иванова – Ле Санглие Вилц (Люксембург)

Деница Манолова – Рилски спортист

Моника Борисова – Рилски спортист

Виолета Григорова – Рилски спортист

Яна Карамфилова – Берое Стара Загора

Таня Гатева избра за свои асистенти в треньорския щаб Ирена Колева (Шампион 2006) и Вероника Джикова (Рилски спортист). Кондиционен треньор ще е Христо Тодоров, доктор на отбора остава Румен Рамунски, консултант е Петър Клечков, а мениджър – Тодор Колев.

Тимът се събира на кратък лагер на 5 ноември (неделя) в Самоков, където четири дни по-късно ще приеме Финландия от 19:00 часа в първия си мач от квалификациите. За пореден път Българската федерация по баскетбол ще направи жест към привържениците на спорта у нас, като за първото домакинство на отбора ни входът в залата ще е свободен. Представителите на медиите, които желаят да отразят мача от залата, може да изпращат своите заявки за акредитации на e-mail: maria_marinova@basketball.bg до 7 ноември включително. Заявките трябва да съдържат име, длъжност и медия.

В този прозорец баскетболистките ни имат още един двубой – на 12 ноември като гост на Словения с 18:30 часа. Сред съперниците на България е и Унгария, а победителите от всяка група и най-добрите четири тима, завършили втори, ще се класират за Евробаскет 2025.

Последвайте канала ни в