Наставникът на Балкан Петър Златанович сподели, че причината за спада в представянето на неговите баскетболисти през второто полувреме с Рилски спортист се дължи на предстоящия мач със Спортинг от ФИБА Къп в сряда. “Зелените” спечелиха срещу Рилецо със 81:70, въпреки че след първото полувреме водеха с 52:26.

“Рилски беше слаб през първото полувреме, докато през второто бяха по-добри. Причината за спада ни е, че имаме мач в сряда и всеки гледа се спести и да бъде свеж за тогава, което е опасно. Опитах се да обясня, че трябва да се играе максимално, защото всички сме професионалисти. Добре е, че мачът завърши така, както завърши. Ако работиш и вървиш напред, е нормално да играеш добре. По принцип аз не бутам никой да има водеща роля. Сотиров е тук, за да играе по най-добрия си начин. Ако му върви, естествено, че топката ще бъде у него.

Гледал съм Спортинг, но не толкова внимателно. Това е изключително атлетичен отбор, който взима много борби и тича. Ще ни трябва много висок фокус и много енергия, за да спечелим мача. До четвъртък Бней Херцлия трябва да даде отговор дали ще играят в турнира и къде ще играят. Естествено, те няма да домакинстват в Израел, но трябва да потвърдят”, сподели Златанович.

Последвайте канала ни в