Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде говори за предстоящото дерби с Барселона. Утре двата колоса на испанския футбол се изправят един срещу друг.

Попитан кой от тима на каталунците би взел на “Сантиаго Бернабеу”, Валверде имаше готов отговор - неговия уругвайски сънародник Роналд Араухо: “За мен той е един от най-добрите защитници в света, не само в Барселона”.

Относно предстоящото “Ел Класико” Валверде сподели: “Това е мач, който се гледа от милиони по света. Очевидно има напрежение, но то идва и от факта, че играеш за Реал Мадрид. За тези мачове тренираш - да победиш Барселона, да спечелиш Шампионската лига, да побеждаваш големите отбори. Ще бъде страхотен мач. Много добре сме подготвени и го очакваме с нетърпение. Няма съмнение, че ще е труден мач”.

Fede Valverde: "We are training to beat Barcelona, ​​to win the Champions League, to beat Atletico Madrid, the big teams. So I think El Clásico will be a nice match. We are very prepared, very excited and looking forward to more." pic.twitter.com/TkOP0rpnWY

— Madrid Universal (@MadridUniversal) October 27, 2023

Халфът говори и за това какво е да играеш в халфова линия с Кроос, Модрич и Белингам. “Преди ми беше трудно да се справям. Сега мисля, че съм си спечелил мястото в отбора, вече съм част от него, вече съм оставил следа с доста титли. Каземиро ми помогна много в началото. Той заедно с Тони Кроос и Лука Модрид са най-добрите халфове в света от дълго време. Опитвах се да се уча от тях, доколкото е възможно. Да играя с тях е истинска наслада”, сподели той.

Валверде записа с похвали лятното попълнение Джуд Белингам, който бързо се превърна в лидер на отбора: “Много е добър. Още с пристигането си показа зрялост. Пасна на отбора сякаш е бил тук от години. Той е отборен играч и се раздава за отбора, което го прави още по-голям”.

Уругваецът не скри и възхищението си към наставника Карло Анчелоти: “Той е човек, който ти дава положителни неща - шеги, наслада, съвет, а когато трябва да те мотивира, го прави. Знае много добре как да подхожда в различни ситуации. От дълги години е във футбола и е минал през всичко”.

Последвайте канала ни в