Слушай на живо: ЦСКА-София - Арда (Кърджали)

ЦСКА - София посреща Арда в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Българска армия" е от 16:30 часа и ще бъде ръководен от Георги Гинчев. Главният съдия се завърна с наряд за елита, след като в рамките на два кръга получи почивка.

"Червените" ще търсят втора поредна победа, след като през миналия уикенд постигнаха обрат срещу Пирин в рамките само на 60 секунди. Главният виновник за този успех бе Матиас Фаетон, който се появи от резервната скамейка и се отчете с гол и асистенция. Отборът на Нестор Ел Маестро се намира в страхотна серия от 9 срещи без загуба и със сигурност ще иска това да продължи и след днешния двубой.

Гостите от Кърджали обаче не идват обречени в София. В неделя Арда взе точка от шампиона Лудогорец у дома, завършвайки наравно 0:0. Футболистите на Александър Тунчев дори имаха възможност да победят, след като в заключителните минути на мача удариха греда. Наставникът не скри, че тимът му ще опита да открадне нещо и от гостуването на "Българска армия". Кърджалийци ще имат и допълнителна мотивация от това, че нямат успех в последните си две шампионатни срещи, след като преди паузата за националните отбори допуснаха изненадващо поражение от Славия (0:1).

Сблъсъкът се очертава да бъде много интригуващ, тъй като двата отбора имат сходни показатели. И ЦСКА - София, и Арда са допуснали по 8 гола от началото на сезона, но "сините" са реализирали две попадения повече от своя противник. Очаква се двамата треньори да направят някои промени спрямо последните мачове.

В титулярния състав на "червените" вероятно ще се завърнат Тибо Вион и Браян Кордоба. Първият ще замени Емануел Шакич, който се представя неубедително напоследък. Колумбийският защитник вече е напълно възстановен, след като лекуваше травма няколко седмици и Ел Маестро реши да го съхрани. След силното си представяне срещу Пирин, Фаетон също може да намери място сред стартовите 11.

Очаква се голмайсторът на Арда - Преслав Боруков, който започна от пейката срещу Лудогорец, да бъде титуляр днес. Тонислав Йорданов стартира срещу "орлите", но бе заменен от Боруков през второто полувреме. Припомняме, че българският национал получи контузия по време на европейската квалификация с Литва (0:2) и бе освободен от лагера на "лъвовете" преди контролата с Албания.

Трима от футболистите на ЦСКА - София – Тибо Вион, Амос Юга и Марселино Кареасо, "висят" с по четири жълти картона и при следващ такъв ще пропуснат един двубой на тима.

През седмицата дойде и лошата новина за червена България, че реконструкцията на стадион "Българска армия" се отлага заради постъпила жалба в последния момент. Феновете реагираха мигновено и обявиха, че след срещата с Арда ще се насочат към Орлов мост в знак на протест.

През миналия сезон столичани постигнаха две победи над днешния си съперник - 3:0 в София и 3:1 в Кърджали.

21

ЦСКА - СОФИЯ - АРДА (КЪРДЖАЛИ)

Вероятни състави:

ЦСКА - СОФИЯ (4-4-2): Бусато; Турицов, Б. Кордоба, Х. Петров, Вион; Юга, Кареасо, Хайнц, Линдсет; Естрада, Назон

АРДА (4-2-3-1): Господинов; Стойчев, Сако, Хюсеинов, Лозев; Котев, Р. Цонев; С. Иванов, Тунгара, Тилев; Боруков

СЪДИЯ: Георги Гинчев
СТАДИОН: "Българска армия", София
НАЧАЛО: 16:30 часа