Сандро Тонали вече знае окончателния вид на наказанието, което му е наложено заради устието му в незаконни залагания. Общата санкция, договорена с прокуратурата, е 18 месеца, но халфът няма да играе футбол в десет от тях. Останалите осем месеца ще бъдат изтърпени чрез задължителни алтернативни дейности. Те включват лечение на хазартната зависимост на Тонали и участието му в публични прояви – 16 срещи, организирани от федерацията, в които той трябва да говори пред млади играчи за проблемите си с хазарта. Наказанието е в сила за всички първенства, което означава, че Сандро ще може да играе футбол за Нюкасъл отново в края на август следващата година. Със сигурност той пропуска и финалите на Евро 2024, в случай че Италия се класира.

Президентът на италианската федерация Габриеле Гравина официално потвърди това, което медиите на Апенините вече обявиха.

Тонали е признал че е залагал на мачове на Милан и Бреша, докато е имал договори с тези клубове. Той обаче винаги е правел залози за победи на своите отбори.

Това е второто наказание по скандала със залагания в италианския футбол, след като халфът на Ювентус Нико Фаджоли вече бе санкциониран за седем месеца.