Никога няма да забравя сезона на "Непобедимите", коментира централният блокировач на Хебър

Един от най-обичаните волейболисти в Пазарджик - Николай Къртев отново облече екипа на Хебър и зарадва привържениците на клуба, след като през последния сезон бе във френския Спейсър (Тулуза). Централният блокировач е един от "Непобедимите", които извоюваха златен требъл през сезон 2021/22 след 35 поредни победи и записаха имената си в клубната история. Сега състезателят отново е изпълнен с жажда за победи и нови успехи на "тигрите" в родния елит и на европейска сцена.

Срещнахме се се с Николай Къртев на едно от любимите му места в Пазарджик - парк остров “Свобода”, където той коментира специално за BGvolleyball.com завръщането му в отбора, престоя във Франция и предстоящите двубои в efbet Супер Волей.

Здравей, Ники, срещаме се в парк остров “Свобода” - защо избра това място?

Здравейте, благодаря, че дойдохте. Това е едно от любимите ми места в Пазарджик - обичам да се разхождам тук и да събирам мислите си.

Защо реши, да се завърнеш в Пазарджик, след сезон в Спейсърс Тулуза (Франция)?

Изкарах няколко страхотни години в Хебър. Никога няма да забравя сезона на Непобедимите, когато спечелихме златен требъл с 35 мача без нито една загуба. Отборът, феновете и града винаги са ми били на сърце и не беше трудно да се завърна, особено когато треньор е Алберто Джулиани. Нещото, което винаги ми е харесвало е организацията в Хебър, която е на много високо ниво. Всеки играч в отбора или който е играл тук може да го потвърди.

В момента живееш в Пазарджик, след година престой в Тулуза. Как се чувстваш тук?

Много съм щастлив! Пазарджик е супер място за живеене! Доста е жив, приятно е да се разхождам по улиците, докато отивам на тренировка. Случва се често да ме спират хора, за да разговаряме за волейбол. Спортът вълнува града и това е супер. Радвам се, че съм близо и до близките си.

Започнахте сезона силно с чиста победа срещу Берое, а на 28-и октомври се изправяте срещу ЦСКА в Пазарджик, какви са очакванията ти?

Амбицирани сме да печелим всеки мач, който предстои в програмата. Изключение не правим и за ЦСКА - излизаме и играем нашата игра. Страхотната публика в нашата зала ни дава и допълнителни сили.

Няма как да не споменем и изпуснатата Суперкупа на България в Бургас.

Неприятен момент преди началото на сезона, но това, както казах, ни амбицира още повече. Време е за презареждане и за битка. Поздравления за отбора на Левски.

Какво искаш да кажеш на феновете на Хебър?

О, с тях имаме страхотни моменти! Искам да им кажа, че са най-уникалната публика в България. И да пожелая на себе си, отбора и феновете да изживеем още такива сладки мигове. Сигурен съм, че ще се случи. Чакаме ги в залата!

Снимки: Startphoto