"Марица" (2007) записа нова победа в Областната група U17. В неделя, в мач от 7 кръг, на терена в село Костиево, възпитаниците на треньора Димчо Беляков победиха "Асеновец" с убедителното 3:0. Георги Харизанов, Петър Шаранков и Георги Вангелов отбелязаха головете за "жълто-сините", които напълно заслужено спечелиха.

"Марица" (2007) дели първото място със "Спартак", като двата тима са с по 18 точки. На 25 октомври маричани гостуват на "Юнайтед" (Пловдив).

В Зоналната група U17 "Марица" (2008) загуби злощастно с 3:2 при гостуването си на отбора на Първомай, състезаващ се под името на "Марица" (Градина). Мачът бе от 9 кръг на шампионата. Головете за пловдивчани отбелязаха Димитър Кънчев и Хасан Байрям. "Жълто-сините" заемат 9-та позиция с 11 точки. На 28 октомври "Марица" е домакин на "Спартак".

Двубоят на "Марица" U19 срещу "Спартак" от 8 кръг в Зоналната група U19 бе отложен по искане на съперника. С два мача по-малко "жълто-сините" са втори с 18 точки. На 25 октомври маричани са домакини на "Априлец" (Бояджик).