Отборът на Интер Маями загуби с 0:1 от тима на Шарлът в последен мач от Източната конференция на американската Мейджър Лийг Сокър.

Ключови за победата бяха трите спасявания в добавеното време на бившия вратар на Лудогорец - Кристиян Кахлина, който бе титуляр за отбора на Шарлът.

Absolute scenes. pic.twitter.com/Iotr4fpqIb

— x - Charlotte FC (@CharlotteFC) October 22, 2023

С успеха домакините събраха 43 точки и успяха да се класират за предварителния кръг на плейофите, където ще играят с тима на Ню Йорк Ред Булс за място в същинската фаза. Това ще бъде историческо първо участие за тима от Северна Каролина.

Меси и компания от своя страна остават предпоследни на цели девет точки зад местата, даващи право на участие във финалния етап от американското първенство.

Присъствието на Меси, който започна от първата минута и остана на терена до края на мача, се отрази добре на Интер Маями и гостите вкараха 100 секунди след началото. Леонардо Капана засече хубаво центриране на Кремаски в наказателното поле, но попадението бе отменено заради засада.

След като момчетата на Херардо Мартино не съумяха да се възползват по най-добрия начин от ранното си предимство, те допуснаха пропукване и в 13-ата минута инкасираха гол. Полякът Камил Йозвиак получи подаване на границата на пеналтерията и след като спечели персоналния си сблъсък с бранител на Интер Маями подаде към Керуин Варгас, който излъга с финт пазещия го ДеАнде Йедлин и матира стража на гостите Карлос Дос Сантос.

Kerwin Vargas scores and backflips!

A dream start for @CharlotteFC against Inter Miami. pic.twitter.com/eNcyLlxtLq

— Major League Soccer (@MLS) October 21, 2023

Двубоят след това бе равностоен имаше интересни положения и пред двете врати. Дори Лео Меси вкара нов гол за Интер Маями, но и новото попадение бе отменено заради засада.

Големият екшън се случи в последните минути, когато вратарят на Шарлът - Кристиян Кахлина, който се състезава в българския хегемон Лудогорец в периода 2021-2022 г., спаси неколкократно своя тим. Това бе ключово за финалния успеха на Шарлът, който спечели и успя да се класира за първи път в своята история за плейофите на МЛС.

Kristijan Kahlina with two insane saves late!@CharlotteFC clinches their first-ever Audi #MLSCupPlayoffs spot. pic.twitter.com/0nGofrBim5

— Major League Soccer (@MLS) October 22, 2023

Във финалния етап на американския шампионат ще играят още и отборите на Синсинати, Орландо Сити, Кълъмбъс, Филаделфия, Ню Инглънд Революшън, Атланта Юнайтед и Нешвил.