Казахстан надделя с 2:1 в гостуването си на Финландия и запази шансовете си за класиране на Евро 2024 следващата година. Двубоят бе изключително важен и за двата тима, тъй като те бяха с равен брой по 12 точки и съответно заемаха трето и четвърто място в подреждането на група H. Момчетата на Магомед Адиев успяха да осъществят пълен обрат с попадения на Бактийор Зайнутдинов (76’, 90’) в последните петнайсет минути на срещата, след като домакините поведоха с гол на Робърт Тейлър (28’).

Срещата започна отлично за домакините, които демонстрираха много енергия през първата част и определено бе по-опасния тим. Още в 17-ата минута домакините можеха да поведат чрез Каан Кайринен, но Игор Шатски спаси. Отново той бе близо до попадението в 23-ата минута, когато една отбита топка стигна до него, Кайринен стреля опасно, но отново Шатски спаси. Положенията пред вратата на Казахстан не спираха и в следващите минути, а техният страж направи още няколко отлични спасявания, за да запази нулевото равенство. Това се промени в 28-ата минута, когато Робърт Тейлър отправи отличен удар от фал от сериозно разстояние и реализира за 1:0.

Възпитаниците на Марку Каневра започнаха по подобен начин и второто полувреме. В 53-ата минута Теему Пуки стреля опасно, но бе блокиран. Това се получи и няколко минути по-късно. Гостите от Казахстан сякаш се посъбудиха чак след около час игра, когато сякаш стигнаха до първия си шанс с далечен изстрел на Асхат Тагиберген. Така се стигна до 74-ата минута, когато след корнер топката срещна ръката на Арту Хосконсен и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Бактийор Зайнутдинов и реализира за 1:1.

Решителният удар футболистите на Казахстан нанесоха в последната минута на редовното време, когато отново след корнер кълбото отиде на главата отново на Зайнутдинов, който този път с глава реализира второто си попадение и осъществи пълния обрат за 1:2 и сложи точка на спора. Това превърна героя на вечерта и в голмайстор номер едно на своята страна за всички времена с 14 попадения.

С тази победа Казахстан се изкачи на третото място в класирането с 15 точки, а Финландия, която след добрия старт навлезе в много лоша серия и вече натрупа цели три поредни поражения, е на четвъртото място с три по-малко.