Албания се наложи над Чехия с 3:0 в Тирана в мач от седмия кръг в квалификационна група „Е“ за Евро 2024. Попаденията за Албания бяха дело на Ясир Асани, Таулант Сефери, който се разписа на два пъти.

След този успех Албания оглави група „Е“ с актив от 13 точки, докато Чехия е на трето място с 8 пункта и мач по-малко от Полша, който е на второ място с 9 пункта, след като се наложи над Фарьорските острови с 2:0.

Ялбер Рамадани пусна топка за Ясир Аслани, който с удар от далечна дистанция откри резултата в 9-ата минута, изненадвайки Иржи Павленка с удар в долния ляв ъгъл.

Чехия остана с човек по-малко на терена в 39-ата минута, когато Моймир Читилси изкара втори жълт и респективно червен картон.

Таулант Сефери получи топката на границата на наказателното поле в 51-ата минута от Сокол Чикалеши и стреля с първото си докосване, вкарвайки втория гол за Албания.

Мирлинд Даку пусна топката успоредно на голлинията за Таулант Сафери, който засече в опразнената врата в 73-ата минута.

Елсеид Хисай намери Арбнор Муя в наказателното поле на Чехия зад гърба на отбраната на Чехия, като той вкара топката в мрежата, но голът не бе зачетен след намесата на ВАР.