Норвегия отнесе Кипър с 4:0 в Ларнака и записа четвърта поредна победа. Александър Сьорлот откри резултата в 33-ата минута. Ерлинг Холанд се разписа на два пъти в рамките на седем минути в средата на второто полувреме, а Фредрик Аурснес отбеляза четвъртото попадение.

Скандинавците са на трето място в група "А" на евроквалификациите с актив от 10 точки, а в неделя им предстои домакинство на Испания, който има две точки повече, но и мач по-малко. Лидер в групата продължава да е Шотландия, въпреки днешната загуба на тима.

Норвежците имаха предимство през целия мач, а Холанд можеше да се разпише и по-рано. През първото полувреме той стреля с глава, но вратарят Жоел Мал направи великолепно спасяване. Сьорлот откри резултата в 33-ата минута. Неговият удар се отклони в бранител и не остави шансове на стража на домакините.

After scoring twice against Cyprus, Erling Haaland now has 27 goals in 27 caps for Norway.

Perfectly balanced 🧘‍♂️ pic.twitter.com/hghK0Q2xqO

— B/R Football (@brfootball) October 12, 2023

След почивката дойде времето и на Холанд. Нападателят на Манчестър Сити се разписа в 65-ата минута. След ъглов удар той овладя отлично топката и с мощен удар я прати в мрежата. Седем минути по-късно Ерлинг празнуваше шестия си гол от началото на квалификациите. Отлична работа на Нуса доведе до центриране към глава на Холанд и топката отново бе във вратата на Кипър. В 81-ата минута и Аурснес се нареди сред голмайсторите с удар отблизо.