Румъния не успя да победи Беларус в поредния си мач от квалификациите за Евро 2024. Отборът на Едуард Йорданеску стигна само до нулево равенство в двубоя, който се игра пред празни трибуни в Будапеща, и изпусна ценни точки. 

Румънците са втори в групата с 13 точки, но и с мач повече от лидера Швейцария, който има 14 точки, и третия Израел, който е с 11 пункта. Беларус е на предпоследното пето място с актив от 5 точки.

За румънците победата беше задължителна, за да дръпнат с 4 точки пред Израел, а Беларус се надяваше да постигне едва втори успех от началото на квалификациите.

Символичните домакини от Беларус излязоха само с двама футболисти, които играха при поражението с 1:2 в Букурещ през март. Макар и рядко, футболистите на Карлос Алос атакуваха опасно и бяха близо до гола в 18-ата минута, когато удар на Владислав Климович мина на сантиметри от гредата.

След час игра Йорданеску смени Денис Алибек и Денис Ман с Янис Хаджи и Олимпиу Морутан. Двамата се включиха добре и създадоха няколко опасности пред вратата на Сергей Игнатович, но стражът на Беларус показа класа и спаси отбора си.

До края на квалификациите Румъния ще посрещне Андора и Швейцария, а между тези два мача ще гостува на Израел в може би решаваща за крайното класиране в групата среща.

Снимки: gsp.ro