Латвия записа първа победа в група "D" на квалификациите за Евро 2024. Тимът на Дайнис Казакевич спечели с 2:0 домакинството си на Армения, въпреки че игра голяма част от второто полувреме с човек по-малко.

Латвийците преди време загубиха шансове да се борят за едно от първите две места в групата и играха без напрежение. За арменците това е тежка загуба, тъй като те изостават само на три точки от лидерите Хърватия и Турция, които се изправят един срещу друг по-късно днес.

Latvia have beaten Armenia 2-0 in Wales' qualifying group for Euro 2024 👀 ⚽#BBCFootball pic.twitter.com/8u8VZLAm2N

— BBC Sport Wales (@BBCSportWales) October 12, 2023

Домакините имаха леко предимство по отношение владеенето на топката в първата част на двубоя, но по-опасните ситуации бяха пред тяхната врата. Арменците имаха две добри положения, които пропуснаха. Към края на полувремето гостите взеха инициативата, но точно тогава Латвия поведе. Капитанът Яник Икауниекс откри резултата в 39-ата минута след подаване на Яунземс.

Латвийците пропуснаха да удвоят аванси са в началото на втората част, а в 52-ата минута ситуацията им се усложни. Централният защитник Марцис Ос направи нарушение малко пред наказателното поле. Домакините се разминаха с дузпа, но бранителят получи втори жълт картон и бе изгонен. Гостите не само не се възползваха от численото си преимущество, а допуснаха втори гол в 68-ата минута. След ъглов удар Даниелс Балодис прати топката в мрежата.