Служители на полицията са пристигнали на базата на италианския национален отбор в Коверчано, за да говорят с Николо Дзаниоло и Сандро Тонали, чиито имена по-рано днес бяха забъркани в аферата със залагания. Вчера първо гръмна новината, че Николо Фаджоли е разследван за подобни нарушения, а днес скандалът придоби още по-големи мащаби след разкрития на бившия папарак Фабрицио Корона. Последният също е дал показания.

Според информациите полицаите са разговаряли с Дзаниоло и Тонали в присъствието на ръководителя на делегацията на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон.

Италия в събота играе евроквалификация с аутсайдера в Група "С" Малта, а няколко дни по-късно „скаудрата“ гостува на Англия на „Уембли“. Според Николо Скира Дзаниоло и Тонали още тази вечер ще напуснат лагера на националния отбор и със сигурност няма да бъдат използвани в споменатите два мача. 

Sandro #Tonali e Nicolò #Zaniolo a colloquio con rappresentanti delle forze dell'ordine a Coverciano per la questione calcioscommesse https://t.co/mFROcUB3D2

— Gianluca Di Marzio (@DiMarzio) October 12, 2023