Мюсюлмани и спортни звезди от арабски произход от Премиър лийг, Чемпиъншип и други популярни в Англия спортове като крикет и ръгби са имали обща среща, на която е била обсъдена войната между Хамас и Израел. Над 30 атлети са присъствали на събитието, като една от основните задачи е била да бъде обсъдено и координирано поведението им, както и това те да бъдат посъветвани да стоят по-далеч от социалните мрежи. Някои от присъствалите спортисти са изразили мнение, че ще напуснат терените, ако техните клубове отдадат почит единствено към жертвите от израелска страна, но не и на тези от палестинска.

“Над 950 човека загинаха в Газа и над 1000 в Израел. Всеки отделен загубен човешки живот е трагедия и трябва да бъде оплакан. Защо да имаме минута мълчание в памет на израелците, но не и в памет на палестинците, които също страдат. Никой играч не е против минутата мълчание в памет на жертвите на войната. И защо да бъде? Но ние няма да мълчим за това,” заявява за “Мирър” техен източник от срещата.

Както е известно, в събота сутрин терористичната групировка Хамас изстреля над 2000 ракети за няколко часа по посока на Израел, след което техни войски преминаха границата и започнаха да избиват цивилни в населени места в близост до границата. По-късно Израел пък отговори с масирани атаки по Ивицата Газа.