Нападателят на Белгия Ромелу Лукаку каза, че ще бъде щастлив от завръщането на Тибо Куртоа в националния отбор, след като вратарят напусна тима през юни.

Пренебрегван заради ролята на резервен капитан, Куртоа отказа да играе в квалификационния мач за Европейското първенство срещу Естония през юни, според треньора Доменико Тедеско, който тази седмица каза, че оттогава не е имал контакт с вратаря на Реал Мадрид.

Стражът скъса връзки на коляното и претърпя операция през август. По-рано тази седмица белгийският защитник Тимъти Кастан каза, че не смята, че Куртоа може да се върне в отбора без никакво обяснение.

🗣️ Lukaku: "If Courtois decides to return to Belgium, I will be the first to welcome him.” pic.twitter.com/TPLiIBML0N

— Madrid Xtra (@MadridXtra) October 11, 2023

Лукаку обаче изрази различно мнение. "Искам да кажа с цялото си сърце - трябва да оставим случилото се зад гърба си. В деня, в който Тибо реши да се върне, той просто ще се върне. Ако това се случи, той все още ще бъде изключително важен за тима", каза той на пресконференция, докато Белгия се подготвя за следващата си квалификация срещу Австрия във Виена в петък.

"След това Тибо ще отговаря сам в съблекалнята. Знаете ли, бих искал да призова медиите да не пишат постоянно, че Тибо Куртоа или който и да е друг играч е казал това или е направил онова. Трябва да сложим край на тези въпроси. Пожелавам на Тибо добро възстановяване, това е най-важното нещо сега и ако се върне, аз ще съм първият, който ще го посрещне с отворени обятия", добави Лукаку.

Лукаку бе избран за капитан на мястото на Куртоа през юни, заменяйки контузения Кевин Де Бройне. "Тази капитанска лента е символична. Тук има няколко играчи, които могат сами да поемат такава отговорност", каза още нападателят на Рома.
БТА