Дългогодишният футболист на Пари Сен Жермен Марко Верати обясни решението си да не премине в друг европейски клуб, а да приеме офертата на Ал-Араби от Катар. Независимо че е на едва 30 години, италианският халф избра да напусне Стария континент. Той изкара 11 години в ПСЖ, но новият треньор Луис Енрике се отказа от него.

“Не исках да отида в друг европейски клуб, който евентуално можеше да срещне ПСЖ. Исках това да си остане последният ми отбор тук”, заяви Верати в интервю за “Екип”.

Полузащитникът има 416 мача за парижани, като е спечелил девет шампионски титли на Лига 1 и общо 30 трофея с клуба. Това го прави и състезателят с най-много трофеи в историята на Лига 1.

Интересното е, че френският шампион му показа вратата само шест месеца, след като той беше подписал нов договор.

“Дали разбирам това решение? Мислям, че във футбола няма много добри причини. Всеки има своите си виждания за играта и ми се струва, че Енрике искаше други футболисти. Нямам нищо срещу него”, обясни Верати.

“Още в началото имах разговор с новия треньор и той ми заяви, че не съм част от плановете му. Той не ми даде обяснение, но предполагам, че така вижда нещата. Никога не съм имал врагове в живота си и предпочитам нещата да са ясни. През цялото време обаче тренирах сериозно. За 11 години тук не съм закъснял и една минута за занимание”, каза още халфът.