Футболен клуб Етър стартира кампания за набиране на средства в подкрепа на представителния отбор на Велико Търново и детско-юношеската школа на клуба, които бяха засегнати от създалата се ситуация с коронавируса. Пандемията се отрази сериозно на живота на българите, на спорта и на целия бизнес в страната и в частност на голяма част от благодетелите, които през годините помагаха финансово на Етър да поддържа статута си на професионален отбор.

"Вярваме, че това е поредната трудност, която трябва да преборим заедно, защото Етър - това е всеки един от нас, който носи любовта към Велико Търново и славния ни клуб в сърцето си. Трудните времена ни накараха да повярваме, че можем да сме единни и обединени в опита си да запазим и съхраним нещата, които обичаме, за да продължим да им се радваме и занапред, предавайки това и на идните поколения", се казва в изявление на клуба.
Футболистите и треньорите на Етър с жест към клуба – отказаха се от една заплата
"Предоставяме възможност на всички виолетови привърженици да помогнат на отбора в този труден момент, като станат част от кампанията "Етър - това си ти!". Първата стъпка, която ще направим, ще бъде още за предстоящия домакински мач с Дунав. Ръководството на ,Етър пуска в продажба билетите на стойност 10 лева, които ще имате възможност да закупите както на място от нашия фенмагазин, така и онлайн в мрежата на Евентим. Първоначалната ни идея беше да пуснем в продажба серия от 1924 колекционерски билета като помощ към клуба дори и при забраната за посещение на мачовете, а на стадиона да осигурим персонално място, на което да стои фигура с ваша снимка", добавиха от ръководството на Етър.

Чудесната новина за отварянето на стадионите обаче променя нещата - тя ви дава възможност да влизате с тях на "Ивайло" за мача с Дунав и вашата подкрепа да бъде не виртуална, а истинска и гореща от трибуните като 12-ия играч на "болярите"! Етър ще пусне в продажба 3000 билета със специална визия, колкото е разрешената квота от 30% от капацитета на стадион "Ивайло". Продажбата ще стартира в понеделник в 16:00 часа във фенмагазина на клуба.
Шеф се махна от Етър, отборът остана без автобус
Привилегията за всеки, закупил билет на място, ще е уникалната възможност да се снима с шампионската купа, спечелена от Етър през 1991 г., която ще бъде поставена в магазина за периода, в който тече кампанията.

Крайната цел на кампанията, която ще продължи и след мача с Дунав, е сумата от 100 000 лева.
Ние знаем, че ще се справим, защото сме заедно!

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ЗА ЕТЪР!