Карлос Алкарас няма никакво намерение да се окайва дълго за сполетялата го загуба в три сета от Григор Димитров на осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай. Испанецът няма търпение да се завърне на корта за тренировки, след като записа 5 победи и 2 поражения по време на азиатското турне.

“Винаги казвам, че можете да извлечете по-голяма полза от загубите, отколкото от победите. След това пътуване получих много уроци, които ще ми помогнат да подобря играта си”, заяви Алкарас на пресконференцията след мача с топракетата ни.

Pure. Tennis. Joy.

Grigor Dimitrov's top 5 plays as he stunned Carlos Alcaraz in Shanghai! pic.twitter.com/ge24cQSIXa

— Tennis TV (@TennisTV) October 11, 2023

„Както казах в Пекин, трябва да поработя върху някои неща, за да побеждавам най-добрите момчета в тура. Мисля, че играя страхотен тенис. Въпреки че не стигнах до четвъртфиналите в Шанхай и загубих на полуфиналите в Пекин, мисля, че играя страхотен тенис. Така че трябва да тренирам на 100 процента в седмиците преди Базел. Това е следващият турнир за мен, така че ще се опитам да дам най-доброто от себе си в него”, добави 20-годишният испанец.

№2 в света изглеждаше в добра позиция да се бори срещу шампиона от Финалите на АТР през 2017 година, след като спечели първия сет. Но Григор Димитров продължи да поддържа много високо ниво на игра и Алкарас така и не успя да намери отговорите, за да се върне в мача.

He never left 🔥

Dimitrov used his forehand as his biggest weapon v. Alcaraz 🫡#ShotQuality | @tennis_insights pic.twitter.com/JJjmv2VJA9

— ATP Tour (@atptour) October 11, 2023

“Вероятно трябваше да започна по-добре втория сет. Направих няколко грешки в първия гейм, които не трябваше да правя. Това е истината. Беше малко изненада и за мен начинът, по който той започна втората част след тежкия за него първи сет. Григор започна много силно, запази това ниво и интензитета по време втория и третия сет. Не ми позволи да бъда агресивен и да наложа своята игра. През цялото време се борех да намеря начин, но не можах. И мисля, че това беше разковничето в мача”, каза още Алкарас.

Испанецът се погрижи да отдаде заслуженото на Димитров за представянето му и неговата първа победа в съперничеството им на корта.

“Мисля, че той игра страхотно - от първата до последната топка. Без възходи и падения в играта му. В сравнение с мачовете, които сме играли преди, днес (б.р. вчера) той беше на друго ниво. Така че поздравления за него! Аз трябва да съм по-добър, ако искам да победя този Григор”, завърши хвалбите към българина Карлос Алкарас.