Президентът на футболната федерация на Люксембург Пол Филип използва защитника на ЦСКА - София Енес Махмутович като един от примерите за развитието на спорта в страната. Националният отбор на Великото херцогство прави много силни европейски квалификации и след изиграването на 6 кръга е изцяло в борбата за участие в Германия догодина. Утре и в понеделник му предстоят ключови сблъсъци с Исландия и Словакия по пътя към мечтата. 

“Предстоят ни три дни, които могат да променят футбола в Люксембург завинаги”, каза Филип, който застана начело на местната федерация през 2004 година. 

“Никога не съм си мислел, че ще стигнем дотук. Да сме толкова близо. Но “човешкият материал” сега е по-висок от всякога. Вижте защитата от първия ни мач с Исландия - Антъни Морис от Роял Унион СЖ, Марвин Мартинс от Аустрия (Виена), Енес Махмутович от ЦСКА - София, Максим Шано от Аячо и Мика Пинто от Витес. Инвестициите, които направихме в юношеския футбол преди години, се изплащат по невероятен начин”, сподели удовлестворението си 72-годишният шеф. 

“Тема Спорт”