Италианският волейболен гранд Лео Шуус (Модена) представи по-голяма част от състава, с който ще играе в Суперлигата през следващия сезон, като представи и няколко нови попълнения, които бяха напълно очаквани. Това стана по време на много емоционално заредена пресконференция в понеделник вечерта в "Пала Панини".

"Селекцията е затворен, но сме много близко до това и сме много доволни от играчите, които ще дойдат при нас", каза генералният мениджър на клуба Андреа Сарторети. Сред тях са опитният сръбски посрещач и национал Неманя Петрич, който се завръща при "жълто-сините" след три години, френското либеро Женя Гребенников и центъра Драган Станкович. Сарторети също призна, че имат интерес към Лука Ветори, като заяви: "Това е сериозна възможност".

Към Петрич при посрещачите ще се присъединят Даниеле Лавиа и младият Томазо Риналди и четвъртия, който тепърва ще бъде обявен, бе определен като "друг млад играч". Заместник на разпределителя Мика Кристенсън почти сигурно ще бъде Никола Салси , докато в центъра остават Даниеле Мацоне, Елиа Боси и един между Джовани Санджинети и Андреа Труокио, в допълнение към Станкович, който ще бъде запсан като чужденец, който чака документите за италианско гражданство. Кубинецът Естрада Масора също ще остане, но като втори диагонал. И накрая младото либеро Никола Янели ще бъде алтернативата на Гребенников.

"Всички играчи, които проявиха разбиране и приеха нашите условия, са в отбора", поясни Сарторети. Той говори и за напусналите през последните дни Максуъл Холт и Иван Зайцев:

"Макс беше изрази готовността си да намали заплатата си, както направиха и колегите му", но в този момент вече имахме договор със Станкович, а нямахме възможност да запазим четири центъра на такова ниво. С него обаче беше сбогуване. Положението с Царя е много по-различно. Президентката Катя Педрини даде да се разбере, че клубът едва ли ще разполага с ресурси, за да си позволи договора си с него през следващите сезони", завърши Сарторети.