Българската тенисистка Виктория Томова отстъпи в три сета на Фиона Феро (Франция) в първия кръг на турнира WTA 125 в Руан. Французойката, която играе с уайлд-кард, преодоля ноемр 6 в схемата на турнира Томова с 6:2, 2:6, 6:3 за почти 2 часа.

Така Феро, която е на 175-о място в ранглистата на WTA, ще се изправи срещу испанката Альона Болсова-Задойнов във втория кръг на турнира Сен Маритим, както е името на състезанието във френския град.
Томова влезе трудно в мача и допусна два пробива в първия сет – в третия и в седмия гейм. Във втория сет общо две подавания в двете посоки бяха спечелени и това направи Томова, която поведе с 2:1 при свой сервис и след това с 4:1. В третия сет двете вземаха началния удар до 2:2, след това размениха по един пробив за 3:3. До края обаче и трите гейма бяха в полза на 26-годишната блондинка Феро, която спечели и срещата.

Болкова-Задойнов, която е от молдовски произход, се справи с Ирина Шиманович (Беларус) с 6:4, 6:4, а водачката в основната схема Греет Минен (Белгия) елиминира Симона Валтерт (Швейцария) с 6:2, 6:3. Напред продължават също така Виктория Голубич (Швейцария) и номер 7 в схемата Жаклин Адина Кристиан (Румъния). Швейцарката отстрани Елза Жакмо (Франция) с 3:6, 6:3, 6:1, а румънката Кристиан би Селин Неф (Швейцария) с 6:4, 4:6, 6:3.