Спартак (Пловдив) и Несебър завършиха при резултат 1:1 в двубоя помежду си от 12-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Двата тима заемаха първото и третото място преди първия съдийски сигнал днес и мачът се очертаваше като едно от дербитата на кръга. Георги Лазаров откри резултата в 18-ата минута, но малко по-късно Виктор Янев изравни за гостите (26’). През втората част темпото поспадна и до повече попадения не се стигна. Така Спартак и Несебър си поделиха по една точка.

Първата интересна ситуация в двубоя дойде в 10-ата минута. Тогава Георги Лазаров бе изведен добре и остана сам срещу вратаря на Несебър. Ударът на седмицата на Спартак обаче премина встрани от вратата. В 18-ата минута домакините откриха резултата. След хубава комбинация между футболистите на пловдивчани Тодор Тодоров се оказа на добра позиция в наказателното поле, но заобиколен от играчи на Несебър. Вместо да стреля той подаде наляво към открития Георги Лазаров, който с прецизен удар вкара за 1:0. В 26-ата минута гостите изравниха. След центриране от фал топката бе отклонена на близката греда, а след това Виктор Янев малко пред голлинията засече с глава и не сгреши – 1:1. До края на полувреме повече попадения не паднаха, като гостите имаха една много опасна ситуация в 30-ата минута, която обаче не доведе до гол. Така резултатът бе равен след първите 45 минути.
Второто полувреме започна двуостро с няколко опасни атаки и към двете врати. След силните начални минути темпото поспадна и интересните положения ставаха все по-малко. Резултатът се запази до края на мача и така Спартак и Несебър не излъчиха победител. Във финалните секунди Николай Дросев излезе сам срещу вратаря на Спартак, преодоля гол, но не успя да отправи точен удар.

С това равенство Спартак събира в актива си 31 точки и остава на първото място. Несебър вече става с 25, колкото има и Саяна, но хасковлии все още играят своя мач срещу Ямбол.