Бившият защитник на Наполи и настоящ такъв на Ал-Хилал Калиду Кулибали изрази уважението си към Антонио Конте, но подчерта, че се надява италианският шампион да даде повече време на своя треньор Руди Гарсия, който е пред уволнение.

“Гарсия е чудесен треньор и му е необходимо време, за да се адаптира, както се случи с други треньори в миналото. Играчите са на негова страна, говорих си с двама-трима от тях и те ми го потвърдиха. Просто трябва да продължат да се трудят и всичко ще се оправи. Надявам се, че клубът ще прояви търпение и ще остави треньора да си върши работата. Конте също е страхотен наставник. Познавам го добре, винаги ме е искал в клубовете, в които е работил. Както уважавам Гарсия, така и Конте, който знае това. Да сменяш треньорите често не е правилното решение и се надявам Наполи да даде още време на Гарсия”, заяви Кулибали в интервю пред италианската журналистка Мария Луиза Якобели в Инстаграм.

View this post on Instagram

A post shared by Sport Mediaset (@sportmediaset)

Бранителят също така се изказа ласкаво за настоящия си съотборник Неймар, определяйки го за по-добър човек, отколколото си мислят хората. “Неймар е сред най-добрите играчи, с които съм работил. Хората имат грешна представа за него. На мен ми той ми изглежда много по-различен човек от този, който може да видите в социалните мрежи. Аз виждам истински професионалист и добър човек, който обича да се шегува. Той е всичко друго, но не и арогантен, като винаги спира, за да се снима с феновете”, добави сенегалецът.