Старши треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, все още не е решил дали да залага на българина Александър Везенков в началото на сезона в Националната баскетболна асоциация.

Везенков направи неофициален дебют за тима от резервната скамейка в неделя и беше най-резултатен с 12 точки при загубата в гостуването на Торонто Раптърс с 99:112 (35:35, 20:34, 19:26, 25:17) в първия мач от предсезонната подготовка. Българинът добави 2 борби и 1 асистенция за 11 минути на терена.

Браун разкри, че има намерение да включи Везенков във втората петица, но присъствието му там не е сигурно, а и няма твърдо решение дали въобще да го ползва в ротацията за първите срещи от предстоящия сезон.

"Той игра добре в офанзивен план срещу Торонто, напредва и опитваме различни неща. Може би ще сложа Везенков във втората петица, а Дуарте - в третата. Със сигурност на този етап няма да правим промени в титулярните пет, но втората и третата петици може да бъдат променяни по всяко време.

"Саша показа вариативност в атака и това е нещото, което хората ще очакват от него през предстоящия сезон. Не знам дали той ще бъде в ротацията за началото на редовния сезон, но той трябва да показва израстване с всяка възможност, която получи в тренировките и в мачовете. Защитата му беше ОК, става по-добър, но имаше и някои пропуски. Той трябва да разбере лигата, трябва да гледа възможно най-много видеозаписи на играчите, срещу които трябва да се изправя, да ги разучи, за да знае какво да очаква и да може да им се противопоставя успешно", каза още наставникът на Сакраменто.

Браун каза, че Везенков, както и всички други нови в състава, все още имат да разучават комбинациите в играта на отбора и им трябва още време за аклиматизация.

"Трябва да бъдем търпеливи с новите, за да изградим химията в играта ни. Момчетата, които бяха тук и през миналата година, имат предимство, защото се познават и вече са обиграни. Затова ни трябва още време, но трябва и да бъдем изискващи. Момчетата все още не са свикнали един с друг, но рано или късно и новите ще се впишат", каза още той.