Ръководството на Пирин ще върне в състава вратаря Максим Ковальов. Стражът на "орлетата" бе изваден от групата за гостуването на Лудогорец (0:4), защото попитал ръководството на клуба кога ще бъдат изплатени заработените премии от серията от 4 мача без поражение (3 победи и 1 равенство), пише "Тема Спорт".

Председателят на фенклуба "Пирин SS" Константин Капчин показа и чат с украинеца, който казва и защо не е пътувал за Разград. "Наказан съм до вторник. Отстраниха ме, защото попитах кога ще започнат да се изплащат дълговете. Ръководството на отбора ми каза кой съм аз, за да питам за парите".

Шефът на "орлетата" Атанас Дафинов пък коментира случая пред struma.bg.

"В Пирин драма няма. Наказанието на Ковальов е за системно неспазване на йерархията и не е дошло от нищото. Бяхме длъжни да вземем мерки, за да не допуснем анархия в съблекалнята. Максим е умно момче и се надявам да разбере къде е сгрешил. Той си остава част от отбора. Няма драма и с парите. Заплатите се изплащат в срок, колкото до премиите, за тях не е заложен конкретен период за погасяване. Правим всичко възможно да решаваме проблемите".