На вратата на Левски предстои рокада за домакинството на Черно море след паузата в шампионата. Сблъсъкът с варненци е в неделя на 22 октомври на "Георги Аспарухов". В него треньорът Николай Костов възнамерява да заложи на титулярния капитан Николай Михайлов вместо на младежкия национал Пламен Андреев. В момента последния е част от селекцията на Александър Димитров, на която предстоят евроквалификации срещу Германия и Косово. Така че той няма да тренира със "сините" в близките дни.

На Андреев му се събра доста в последните два двубоя. Първо той не се намеси добре при изстрела на нападателя на Лудогорец Руан Крус и "сините" отстъпиха с 0:1 то "Герена". След това те водеха 1:0 срещу ЦСКА - София, но в началото на второто полувреме 18-годишният страж излезе неразчетено, от което се възползва Джонатан Линдсет и изравни.

През тази кампания Андреев е пропуснал 1 шампионатен двубой. Той не пази при предишното си участие за младежкия национален отбор. Така на 14 септември вместо него на вратата срещу Пирин бе Николай Михайлов. Той запази мрежата си "суха", а Левски победи благоевградчани с 2:0. Интересното е, че Михайлов загуби титулярното си място миналата пролет точно заради мач с Черно море, при това на старта на полусезона. Тогава "сините" бяха лишени от домакинство (б.р. - сега също може да отнесат такава санкция от Дисциплинарната комисия към БФС) и приеха варненци на "Ивайло" във Велико Търново. "Моряците" спечелиха с 1:0, след като Михайлов позволи да бъде лековато прехвърлен от Александър Василев.

В момента трети вратар на Левски е 19-годишният Иван Андонов, който е юноша на клуба, но има престой и във Фиорентина. Засега той пази на дубъла и все още чака дебюта си за първия тим.

"Тема спорт"