Манчестър Юнайтед следи отблизо халфа на Бенфика Жоао Невеш. 19-годишният талант е попаднал в полезрението на "червените дяволи" с отличните си игри от началото на сезона. На "Олд Трафорд" вече няколко пъти са пращали скаути да наблюдават изявите му на живо и са останали впечатлени от качествата му, като не е изключено от английския клуб да опитат да го вземат в редиците си, твърди "Сън".

Невеш се утвърди като титуляр в първия отбор на Бенфика скоро след като Енцо Фернандес бе продаден за 107 милиона паунда в Челси през януари. 19-годишният играч записа 19 мача във всички турнири през втората половина на миналия сезон. Дефанзивният халф има 11 мача за португалския гранд във всички състезания този сезон, включително пет старта в Примейра лига и два старта в груповата фаза на Шампионска лига.

Впечатляващите изяви на Невеш за Бенфика бяха възнаградени и с първата му повиквателна за националния отбор на Португалия от Роберто Мартинес за квалификациите за Евро 2024 срещу Словакия и Босна и Херцеговина този месец. Бенфика не е под натиск да продава този играч, тъй като той има договор до юни 2028 г. и има освобождаваща клауза, за която се смята, че е около 110 милиона евро.

Невеш, който е представляван от суперагента Жорже Мендеш, не е единственият играч на Бенфика в радара на Ман Юнайтед, тъй като се предполага, че те също имат интерес към полузащитника Флорентино Луис. Твърди се, че "червените дяволи" са изпратили скаути да наблюдават 23-годишния футболист в действие миналия месец, но може да се сблъскат с конкуренция от Ливърпул, Манчестър Сити и Пари Сен Жермен за неговия подпис.