Легендата на английския Ливърпул Джейми Карагър коментира приключването на професионалната кариера на Еден Азар. Белгийският футболист се изявяваше във Висшата лига с екипа на Челси между 2012-а и 2019 година преди да бъде трансфериран в испанския Реал Мадрид.

„Еден Азар бе най-добрият футболист във Висшата лига в продължение на четири години. Спечели наградите за най-добър млад играч и най-добър футболист на годината. Спечели всеки трофей с Челси освен Шампионската лига“, написа Карагър в социалните мрежи.

„В моите очи той се представи най-силно на Световното първенство през 2018 година, когато Белгия зае третото място. Един от най-добрите в историята на Висшата лига. В миналото това би било достатъчно, за да бъде възхваляван, но в днешно време хората все още не са доволни от това, че той не спечели световната титла или не се справи в Мадрид“, добави 45-годишният Джейми Карагър, който в момента работи като телевизионен анализатор.

Азар прекрати футболната си кариера едва на 32 години след като през юни прекрати договора си с Реал Мадрид по взаимно съгласие година преди изтичането му.