Бившият национал Владимир Манчев беше специален гост в предаването „Калчо мания“ по Max Sport 3, където освен италианските страсти на терена, коментира и последното дерби между българските грандове ЦСКА -София и Левски, както и поведението на феновете на двата отбора по време на мача на Националния стадион „Васил Левски“.

„Не мога да кажа, че съм бил очарован от някакво супер качество, но определено последните години имаше доста по-слаби мачове. Мачът имаше интрига, имаше добра битка на терена най-вече. Имаше не много, но достатъчно възможности и за двата отбора. Резултатът можеше да отиде в полза и на единия, и на другия отбор. В крайна сметка мисля, че резултатът е справедлив. Определено имаше интрига, имаше интересно надиграване както на терена между играчите, така и на пейките между треньорите.

Ние тук сме различна кръв. Мисля си обаче, че трябва да има известен баланс. Нямам против димките, факлите и тези неща, но нека те да бъдат преди мача. По време на мача първо е неприятно за самата публика, на моменти трудно се диша дори на стадиона и е опасно и за тези, които хвърлят самите предмети и запалителни вещества. А другото нещо е, че винаги най-голямото пирошоу и най-големите димки започват в началото на второто полувреме. Това убива тотално ритъма на мача. Играчите тъкмо са излезли от съблекалнята, започнали са да набират скорост през второто полувреме и мачът се спира за 5-10 минути, което тотално смятам, че накъсва и убива ритъма на игра. Това трябва да кажа, че не ми харесва. Иначе като хореографии и такива неща, все пак като има такива дербита хората идват малко или много дори за това – да почувстват атмосферата. Съгласете се, една атмосфера без публика и точно тези атрибути, които сме свикнали да виждаме, няма да е същата. А и трябва да изтъкнем, че имаше около 30 000 на дербито, това отдавна не се е случвало. Нека да не спираме публиката да идва на стадионите, но пък там е вече и задачата на органите, които наблюдават всеки един, който влиза на стадионите. Би трябвало и те да си вършат работата.“

Той коментира и вижданията си за ЦСКА – София през този сезон.

„В интерес на истината отборът ми харесва вече. В последните мачове има съвсем различно лице – и като продукция на терена, и като енергия и влагане от самите играчи. Няма я тази апатия, която най-вече имаше в началото на сезона. В едно безвремие беше затънал отборът и това никак не се харесваше на привържениците. Мисля, че сега вече по доста различен начин изглежда отборът. Надявам се, че през тази пауза ще успеят да поработят още върху физическото състояние и вече да започнат да подобряват още повече и играта. Започваме да виждаме вече някои от играчите, които бяха привлечени като Естрада, да показват истинските си качества вече без проблемите с контузии, които ги съпътсваха. Надявам се и Асприля да го видим в най-близко време какво може. Обнадежден съм.“, завърши Манчев.