Селекционерът на Нидерландия - Роналд Куман, сподели надеждите си тимът му да победи Франция в предстоящата квалификация за Евро 2024 г. В Германия. “Лалетата” са измъчвани от много контузии, но специалистът остава оптимист.

„Виждам луди резултати всяка седмица. Надяваме се да направим такъв план, който да затрудни Франция и да постигнем някакъв резултат. Разбира се, че осъзнаваме, че нямаме най-силния отбор, но това не значи нищо във футбола. Виждам мачове и резултати всяка седмица, при които се питаш как са се получили. Контузиите определено имат общо с календара. Понякога са конкретни футболни контузии, но също така виждам и доста мускулни травми. Франция също загуби трима футболисти. Изглежда нищо не може да се направи относно това. Опитвам се да разговарям всяка година с УЕФА, но нещата стават все по-луди. Само погледнете към Мондиал 2030, когато ще има мачове на три континента“, каза още Куман.

Двубоят между Нидерландия и Франция е на 13-и октомври (петък) от 21:45 българско време. “Петлите” са лидери в класиранет, като имат сто процентов актив от 15 точки, докато “лалетата” са с позиция и 6 пункта по-назад, но и с мач по-малко.