Консултативният съвет на привържениците на Евертън (ФАБ) поиска от потенциалните нови собственици 777 Partners да разязнят в детайли какви са "14-те ключови стъпки", които възнамеряват да предприемат след евентуалното придобиване на акциите на английския футболен клуб. 

В писмо до феновете миналата седмица основателят на компанията Джош Уондър опита да адресира съмненията около способността на 777 Partners да финансират и управляват отбор от Висшата лига. Той написа, че "реалността е далеч по-скучна от мечтите", но това не мина пред ФАБ, който поиска всички детайли около плановете на базирата в Маями компания. "Намираме се в турбулентни за клуба времена и искаме отговори на въпросите, които имаме около потенциалната сделка", заяви председателят на ФАБ Дейв Кели, цитиран от ДПА. 

"На изминалата среща с привърженици на Евертън бяха повдигнати въпроси за цялостната стратегия и плановете за успешно управление на клуба, за финансовата стабилност, развитието и собствеността на новия стадион. Искаме да получим уверения, че Евертън ще бъде ръководен на високо професионално ниво". Сред запитванията на феновете са представяне на стратегия за следващите пет годиини, начин за покриване на текущите разходи и план за реорганизиране на борда на директорите с хора, които са "високо квалифицирани професионалисти, които имат способността да върнат доверието на привържениците и да поправят нанесените до момента щети".