Шампионката от Откритото първенство на САЩ Коко Гоф остана извън състава на родината за финалите на отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг Къп", докато втората в световната ранглиста Ига Швьонтек от Полша ще пропусне събитието за втора поредна година.

Гоф и Джесика Пегула, двете най-високо поставени американски тенисистки, липсват от състава на САЩ, обявен днес. Мадисън Кийс, София Кенин, Даниел Колинс, Слоун Стивънс и Тейлър Таунсенд ще играят за американския тим за надпреварата в Севиля (Испания) между 7 и 12 ноември.

Най-голямото отборно състезание в женския тенис започва само два дни след края на Финалите на Женската тенис асоциация (УТА) в Канкун (Мексико), където ще участват първите осем тенисистки в тура, включително Гоф, Пегула и Швьонтек.

През миналата година Ига Швьонтек, която тогава бе водачка в световната ранглиста, пропусна мачовете от "Били Джийн Кинг Къп" в Глазгоу (Шотландия) заради подобна ситуация в календара. Полската тенисистка тогава заяви, че "ситуацията не е безопасна за нашето здраве", когато играчите трябва да пътуват толкова далеч за състезанието, включващо 12 отбора, организирано от Международната федерация по тенис точно след Финалите на УТА. Тя остана извън състава на Полша, обявен по-рано днес.

Коко Гоф обяви в неделя, че се оттегля от турнира в Чжънчжоу (Китай) заради контузия на рамото, която я притеснява от загубата от Швьонтек на турнира в Пекин през миналата седмица. Надпреварата в китайската столица бе спечелена от Ига Швьонтек, което бе петата й титла за годината.