Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов остана доволен от победата над Черно море Тича на старта на новия сезон в НБЛ. “Сините” се наложиха във Варна с 94:66. 

"Бяхме се подготвили сериозно за тази среща, защото във Варна знаем, че се играе много трудно с тази невероятна публика и желанието, с което играят играчите на Варна. Успяхме още в началото да направим разлика. Може би отборът на Варна беше малко стъписан и това ни позволи мачът да протече по-спокойно. Ние амбиции в нашия клуб не поставяме като цели. За нас основното е да играем красив баскетбол. Естествено името Левски задължава да играем всеки мач за победа, това и искам от моите състезатели – да се стараят и да дават максимума. Не всеки път се получава, днес играха добре, ако играем добре - ще имаме успехи”, каза Ангелов. 

“Добре започнахме, ние имаме предимство спрямо другите отбори - запазихме ядрото от състезатели. Имаме двама нови – Алекс Симеонов и Димитър Маринчешки. Така че ние още миналата година имахме такава стратегия да запазим отбора и да надграждаме нещата за след 3-4 години. Така че е нормално в началото на сезона ние да играем малко по-добре от другите отбори, понеже е логично - имаме сплотеност и вече една година сме играли заедно”, добави насатвникът на “сините”. 

"Смятам, че подходихме сериозно към мача и дойдохме за това ,което трябваше да свършим. Отборът на Варна явно има проблеми с контузени състезатели, така ме не бяха в пълния си отбор. Смятам, че ние бяхме достатъчно сериозни и свършихме добра работа като за първи мач”, коментира баскетболистът на Левски Димитър Маринчешки.