Щабът на българския национален отбор по футбол е на тръни заради войната в Израел и ситуацията с халфа Йоан Стоянов. Както е известно, футболистът на Апоел Беер Шева вече близо 20 години живее със семейството си в Обетованата земя.

Вчера палестинската военна организация "Хамас" започна война срещу Израел, навлизайки в територията на страната и изстрелвайки над 5000 ракети. Има пленени множество израелски граждани. Израелската държава отговори с въздушни удари по 21 палестински цели в Ивицата Газа. В страната е обявено извънредно положение.

Вътрешното командване на Израел постави оранжев код за опасност за голяма част от пустинята Негев, а именно там се намира град Беер Шева, където играе Йоан Стоянов.

Мачовете от израелското футболно първенство, които трябваше да се играят през този уикенд. На всички чуждестранни футболисти е позволено да напуснат страната. Не е ясно колко от тях са успели да сторят това, тъй като множество авиокомпания отмениха полетите си до Израел. Както е известно, рано тази сутрин българският правителствен самолет отлетя за Тел Авив, където да натовари наши сънародници.

Очаква се мачовете на националните отбори на Израел през предстоящата седмица също да бъдат отложени. На 12 октомври израелците трябваше да приемат Швейцария в квалификация за Евро 2024. В същия ден младежкият тим трябваше да домакинства на Естония в евроквалификация, а пет дни по-късно да приеме и Германия. Българските младежки национали са в същата група, но визитата им в Израел е насрочена за догодина, пише "Блиц".