Наставникът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел не е доволен от факта, че националният отбор на Германия ще пътува до САЩ по време на паузата в първенството. Петима негови футболисти са част от списъка на новия селекционер Юлиан Нагелсман - Йошуа Кимих, Леон Горетцка, Томас Мюлер, Джамал Мусиала и Льорой Сане.

Тъй като германците не участват в европейските квалификации, те се отправят отвъд Океана за контроли срещу САЩ (12 октомври) и Мексико (18 октомври).

“Не съм убеден, че има смисъл Германия да играе със САЩ и Мексико преди европейско първенство - заяви Тухел. - Освен това напоследък ни се събраха много гостувания. Момчетата ще се завърнат от това турне в четвъртък, а в петък трябва да тръгнем за Майнц. След това в понеделник потегляме за Истанбул, после имаме едно домакинство и две нови гостувания. Ще се окажем на лимита на издръжливостта си”.

Треньорът разкри, че Матайс де Лихт все още не е възстановен от травмата си, но поне Упамекано и Ким Мин-Жае са готови за игра.

Тухел специално похвали Мюлер, който този сезон не играе толкова често. “Томас пропусна цялата подготовка и в момента наваксва. Но на този етап от кариерата му няма как да е титуляр в 50 от двубоите през сезона. Но като цяло сме много щастливи, че той е при нас”.