Бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Екундайо Джайеоба е част от приказния сезона на "смърфовете" 2003/04, когато пловдивчани стават шампиони в Първа лига. Ето какво сподели нападателят в интервю за „Диема“.

"Ние като деца играхме много игри, нещо обаче ме привлече към футбола и после няма мърдане. Бях във Велбъдж Кюстендил при Херо. Три мача ми даде, контроли и на третия мач останах да подпиша договор с Велбъдж.

След това преминах в Пловдив, беше много приятно за мен. Да, Херо много вика. Всеки го знае това, нервен човек по време на мача, след това е друг човек. Президенът на отбора се държа приятно с нас, идваше в съблекалнята".

След това той се върна към шампионския сезон с Локо Пловдив и емоциите около титлата.

"Наистина не мога да ви го обясня, трябва човек да го почувства. Никой не го очакваше в началото на сезона. Като спечелихме титлата беше сбъдната мечта. Имахме колектив при Херо, той много работи с отбора. При Ераносян бяхме още по-голям колектив, след мачовете се събирахме, ходехме на дискотеки и той там. Може би викахме цяла седмица, хубаво беше".

"Виждам сегашния Локомотив Пловдив, ако бъдат уверени, те ще станат шампиони. Преди футболът бе по-интересен и мъжки. Чужденците, които идват насам са добри. Ако не си агресивен като чужденец, който идва в България, няма да успееш. Във Варна мачът ще е различен, не като този с ЦСКА. Аз съм за Локомотив Пловдив, респект за отбора и феновете, много ви обичам", завърши Екундайо Джайеоба.