Халфът на Ювентус Мануел Локатели даде обширно интервю за “Ла Стампа”, в което говори за предстоящото дерби с Торино, Масимилиано Алегри и амбциите на “бианконерите”.

“Торино е труден отбор с отличен треньор. Те не ти позволяват да играеш. Ще бъде физически интензивен мач. Винаги имаш нужда от нещо повече в дербито. Бих се радвал да вкарам, защото ми липсва чувството”, сподели Локатели.

25-годишният полузащитник ще изиграе своя мач номер 100 за Юве утре, ако излезе на терена. Попитан кой е най-хубавият и най-лошият момент в досегашната му кариера на “Алианц Стейдиъм”, той отговори: “Най-хубавият е обратът срещу Рома през 2022 г. Изглеждаше, че сме загубили. В този мач и аз се разписах. Най-лошият е загубата от Интер на финала за Купата на Италия”.

Manuel #Locatelli 🎙️ “What would I give to score tomorrow? I would like to, also because I miss the goal, but that moment is indelible.” pic.twitter.com/P7g5kKjAV5

— 🎥 The AJC 🏳️🏴 (@The_AJC_) October 6, 2023

“Амбицията е да се завърнем в Шампионската лига - турнир, в който заслужаваме да участваме. Постигнахме целта миналия сезон, въпреки всички проблеми. Ако има възможност за нещо повече напролет, ще видим. Те ни отнеха Шампионската лига, но ние трябва да намерим мотивация вътре в себе си. Няколко играчи се промениха, загубихме опит и започна нов цикъл н много млади футболисти. Те имат нужда от време, но такова няма в Ювентус.

На мен много ми помогнаха Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи и Пауло Дибала. Те ми дадоха много в чисто човешки смисъл и по отношение на това какво означава да играеш за Ювентус. Сега нещата са различни и аз трябва да бъда пример за младите", каза още футболистът.

Попитан за разликите между Масимилиано Алегри и бившия му треньор Роберто Де Дзерби, с когото работи в Сасуоло, Локатели сподели: “Те са различни, но уникални. Имах много близки отношения с Де Дзерби, защото той промени живота ми. Аз бях момче, което имаше нужда от опит. Когато пристигнах в Ювентус, намерих човек също с впечатляващ манталитет. Обичам да слушам победители и Алегри е такъв. Хората могат да говорят, каквото си искат, но Алегри винаги е побеждавал”.