Треньорът на Бешикташ Шенол Гюнеш подаде оставка от поста си в петък, ден след загубата на тима у дома от швейцарския Лугано с 2:3 в Лигата на конференциите, съобщиха от турския клуб. "Нашият треньор Шенол Гюнеш се срещна с президента и заяви, че е необходима нова кръв", съобщи Бешикташ в комюнике, обяснявайки, че оставката влиза в сила незабавно.

Бившият селекционер на Турция, с когото отборът спечели бронзовите медали на Световното първенство през 2002, наследи на поста французина Валериен Исмаел в края на октомври 2022.

Tek şenol yetmez o yönetim de istifa edecek bu kulüpte lazların işi yok siktirsinler trabzonsporu yönetsinler,aq felsefecisi ve ekonomisti #besiktas #senolgunes pic.twitter.com/efesmzuMBg

— Don_sertaco (@sertacokms) October 6, 2023

В момента тимът е на четвърто място в класирането на Супер Лигата - на осем точки от лидера Фенербахме след 7 кръга в първенството. Бешикташ загуби унизително от Трабзонспор с 073 в средата на септември. В четвъртък вечер "черните орли" останаха с човек по-малко на терена и загубиха от Лугано с 2:3, след като до 81-вата минута водеха с 2:0.