Спортно-техническия щаб на Ботев (Пловдив) обмисля възможността да предложи нов договор на френския нападател Антоан Бароан. Настоящото споразумение между двете страни изтича с края на първенството. 23-годишния футболист успя да си извоюва доверието на новия треньор Душан Керкез. И му се отплати по най-добрия начин - в последния кръг вкара хеттрик в мрежата на Берое (4:1). Така Бароан вече има 4 точни изстрела в 5 двубоя.

В началото на кампанията Антоан бе замразен от предишния треьнор на "канарчетата" Станислав Генчев. Таранът дори не попадаше в групата. Вместо това Генчев разчиташе на Мартин Секулич. Показателите на хърватина обаче са доста по-лоши. Той също има 4 гола, но е бил на терена в 10 шампионатни двубоя. В момента Секулич е със статут на резерва, а Бароан е титуляр. Французинът показва отлично взаимодействие с дошлия от Левски след старта на кампанията Ивелин Попов. Интересното е, че Антоан бе в немилост и при други треньори на Ботев - Азрудин Валентич и Бруно Балтазар.

Спортният директор на Ботев (Пд) Артур Платек пък усилено работи по зимната селекция. Полякът е пътувал до Кoт д'Ивоар, за да се убеди лично в качествата на набелязани вече футболисти. Платек работеше като скаут в германския колос Борусия (Дортмунд) и е запознат с тамошния пазар. "Жълто-черните" се нуждаят от попълнения във всяко звено, но най-належащи са взимането на десен краен бранител и крила. През зимата пък почти сигурно Ботев ще продаде нигерийските младежки национали Точукво Нади и Уме Емануел.

"Тема спорт"