Новата порция от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига ще предложи още осем интересни срещи. След два изиграни мача вече ще започнат да се очертават някои тендеции, като някои от отборите ще се доближат до осминафиналите, а други ще се озоват в затруднена ситуация.

Всички късни мачове от Шампионската лига ще могат да бъдат гледани в Sportal.bg в комбинирано предаване напълно безплатно. Те ще са достъпни на платформата Champions TV, която по традиция ще излъчва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа.

Една от най-интересните групи е "F". Там само Пари Сен Жермен взе победа в първия кръг. Французите спечелиха домакинството си на Борусия (Дортмунд) с 2:0, а сега гостуват на Нюкасъл. Първата среща от подобно ниво на "Сейнт Джеймсис Парк" от години несъмнено ще предизвика много емоции в северния английски град.

"Свраките" взеха ценна точка от гостуването си на Милан на старта и сега се надяват да продължат с доброто си представяне. Те са в серия от три поредни победи във Висшата лига, като и в трите мача не допуснаха гол, а отбелязаха 11 попадения. ПСЖ пък показва колебания във френското първенство. Загуба от Ница в средата на септември и нулево равенство с последния Клермон бяха част от разочарованията и тимът се озова на пето място.

Другият мач от групата също е доста интригуващ. В него Борусия (Дортмунд) посреща Милан. Германците не впечатляват с играта си, но са близо до върха в Бундеслигата след три поредни победи. "Росонерите" пък демонстрират постоянство. Те допуснаха тежка загуба в голямото дерби с Интер, но спечелиха всичките си останали мачове в Серия А от началото на сезона.

Шампионът на Европа Манчестър Сити гостува на РБ Лайпциг. "Гражданите" играха няколко пъти срещу този съперник последните години. Миналия сезон те спечелиха с общ резултат 8:1 на осминафиналите, а преди това двата тима бяха в една група през 2021 г. Тогава Лайпциг стигна до успех с 2:1 в Германия, а срещата в Англия завърши 6:3 за тима на Пеп Гуардиола.

В другия мач от групата Цървена звезда приема швейцарския Йънг Бойс, като и двата отбора стартираха със загуба и срещите помежду им са изключително важни. По всяка вероятност те ще се борят за третото място и участие в Лига Европа напролет.

Барселона стартира участието си в турнира с 5:0 срещу Антверпен, но сега го чака доста по-сериозно предизвикателство. Каталунците гостуват на Порто и сблъсъците между двата отбора се очакват да бъдат битка за първото място в група "H". Другите два отбора в групата - Шахтьор и Антверпен, се изправят един друг.

В група се очакваше Атлетико Мадрид да е фаворит. "Дюшекчиите" стартираха с равенство 1:1 при гостуването си на Лацио и има потенциал за въртележки. Отборът на Диего Симеоне приема Фейенорд, който преди две седмици победи Селтик. Шампионът на Нидерландия има амбиции да направи нещо повече от дойстойно участие. Шотландците пък приемат Лацио, а в Глазгоу винаги имат потенциал за спечелване на точки.