Милан победи Лацио с 2:0 в дербито на седмия кръг на Серия А, с което отборът на Стефано Пиоли излезе временно начело в шампионата с 18 точки. Кристиан Пулишич и Ноа Окафор донесоха успеха за "росонерите". Лацио пък продължава с колебливата си форма от началото на кампанията, като тимът на Маурицио Сари се намира на 14-ата позиция със седем точки.

Първата опасност през първото полувреме дойде чак в добавеното време. Оливие Жиру получи топката в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Иван Проведел. При добавката, изстрелът на Тижани Райндерс срещна десния страничен стълб.

Пулишич изведе Милан напред в 60-ата минута след асистенция на Рафаел Леао. 13 минути по-късно "росонерите" можеха да отбележат втори гол. Юнус Муса стреля от границата на наказателното, но Проведел се отчете с невероятна намеса.

В 77-ата минута вратарят на Лацио отново спаси, като този път той разколеба Пулишич. Минута по-късно Райндерс бе близо до това да удвои за Милан, но ударът му бе неточен.

Победата на "росонерите" бе подпечатана в 88-ата минута, когато отново Леао подаде головия пас, този път към Окафор. В 4-ата минута на добавеното време Педро отправи страхотен удар от далечно разстояние, който преодоля Майк Менян, но попадението бе отменено заради засада на футболист на Лацио в хода на атаката.

През седмицата Милан гостува на Борусия Дортмунд в мач от Шампионската лига, а в Серия А също предстои двубой далеч от дома срещу Дженоа. Лацио също има ангажимент в "турнира на богатите", като тимът гостува на Селтик, докато в италианския шампионат, следващият съперник е Аталанта.