Отборът на Ланс спечели гостуването си на тима на Страсбург с минималното 1:0 в срещата между двата състава от 7-ия кръг на френската Лига 1. Единственият гол отбеляза Ели Уаи (16').

С победата Ланс вече е 13-и, но до края на кръга може и да се завърне в зоната на изпадащите, докато съперниците им от Страсбург са в горната половина на класирането, непосредствено до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Двата отбора играха равностойно, като си размениха за целия мач по два удара в рамките на вратата. Не липсваха и грубостите и съдията се принуди да спира играта заради нарушения повече от 30 пъти, както и да покаже общо 6 жълти картона.

Единственият гол падна в 16-ата минута, когато Ели Уаи се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле във вътрешната страна на лявата греда. До края на мача нови попадения не паднаха, като голмайстора Уаи и Томасон можеха да удвоят преднината за гостите.

🏁 𝐀𝐮 𝐛𝐨𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐥'𝐞𝐟𝐟𝐨𝐫𝐭 💪

Au terme d'un duel engagé, dans lequel ils se sont procurés les meilleures occasions tout en gardant leur cage inviolée, les Artésiens valident un 2⃣e succès en @Ligue1UberEats ! Bravo Messieurs ! 👏@RCSA 0⃣-1⃣ @RCLens#RCSARCL pic.twitter.com/ZVUDrUxinH

— Racing Club de Lens (@RCLens) September 29, 2023

Успехът бе втори пореден за отбора на Ланс, като вицешампионите постепенно започнаха да намират своя ритъм, след като в началото на септември все още нямаха победа в шампионата. Играчите на Страсбург от своя страна малко по малко се отдалечават от доброто начало на кампанията и записаха едва една победа в последните си четири срещи от френското първенство.